S pomočjo klubov in društev, članov Športne zveze Ljubljane, Ljubljančanom vsako leto ponudimo programe športa invalidov.

V Letu 2023 so predvideni programi:

Specialni TELOVAJ

Športna zveza Ljubljane je z Društvom za kulturo inkluzije in Centrom Janeza Levca pripravila program integracije strokovnih delavcev, ki delujejo v ljubljanskih športnih društvih in na Fakulteti za šport, s športnim programom, ki se ga udeležujejo pretežno avtistične osebe, a tudi osebe z motnjami v duševnem razvoju.

Specialni telovaj je vadba, ki je torej namenjena otrokom s posebnimi potrebami. Društvo za kulturo inkluzije se že več kot deset let intenzivno ukvarja z vključevanjem otrok in mladih s posebnimi potrebami v različne športne dejavnosti. Zaznati je, da je čedalje več otrok in mladih s posebnimi potrebami podvrženih k telesni neaktivnosti ter slabim prehranjevalnim navadam. Pozitiven odnos do gibanja in telesnih aktivnosti je pomembno privzgajati že v zgodnjih letih, saj je pomembno, da ohranijo redno telesno aktivnost tudi v kasnejših letih.

ENAKOST vseh otrok v športu

Športna zveza Ljubljane je s Športnim društvom Invalid Ljubljana pripravila program športa otrok in mladine ter rekreacije, ki bo povezal športne in invalidske organizacije, k sodelovanju pri izvajanju pa smo pritegnili tudi stroko in inovatorje na področju vadbe invalidov. Izvajali bomo vadbo paraplavanja, hokeja na električnih vozičkih, paraatletike, odbojke sede, paraodbojke na mivki in parakajaka. S programom želimo udeležencem omogočiti izboljšanje osnovnih motoričnih sposobnosti in spretnosti, ter povečati inkluzijo. Program bo okrepil razvoj, osebnostno rast in boljšo kakovost življenja udeležencev. Počutili bi se sprejete v družbi. Za osebe z različnimi razvojnimi specifikami je pomembno, da ohranjajo svoje telo v dobri fizični kondiciji saj jim to omogoča, da so lahko samostojni.

Za več informacij nam pišite na info@szlj.si.

Program sofinancira Fundacija za šport in Mestna občina Ljubljane.