Program socialno ogroženih skupin izvajamo v dogovoru z društvoma SPM in Kralji ulice, ki skrbita za socialno ogrožene skupine. Z društvoma uspešno sodelujemo na tem projektu že vrsto let.

Program vadbe poteka pod strokovnim vodstvom oseb iz obeh društev, za koordinacijo programa pa skrbi Športna zveza Ljubljane. Vadeči se v sklopu vadbe, ki je za vse brezplačna, udejstvujejo v različnih športnih panogah kot so: nogomet, košarka, odbojka, namizni tenis, športno potapljanje, tek, pohodništvo…. Redno vadbo za socialno ogrožene skupine izvajamo 3 krat tedensko v popoldanskem času v dvorani Športni center Triglav na Vodovodni cesti 25 v Ljubljani, aktivnosti kot so tek, pohodništvo in tečaji potapljanja pa potekajo v naravnem okolju. Prevoz socialno ogroženih oseb se na vadbo in druge aktivnosti izvaja s kombiji za katere poskrbita obe društvi. Vadba je namenjena tako odraslim, kot tudi mladostnikom. Namen programa je socialno ogroženim skupinam omogočiti lažjo dostopnost ukvarjanja s športom, ki jim je zaradi njihove finančne stiske otežena. Obenem pa želimo, da se na tak način lažje vključijo v družbo in da si preko vadbe izboljšajo svoje psihofizično stanje. To jim omogoča poleg zdravstvenih učinkov tudi lažje preživetje težkega obdobja, v katerem se nahajajo.

Z izvedbo programa dosegamo omenjene cilje, saj smo socialno ogroženim  z možnostjo vključevanja v naš program ponudili prav zgoraj  navedene elemente, zato bomo še v bodoče izvajali obstoječi program.

Program sofinancira Fundacija za šport.