Ali vemo, kje se v bližini svojega doma lahko družimo ob športu? Večina v velikih mestih nima dobrega pregleda nad možnostmi za ukvarjanje s športom in je pretežno odvisna od dojemanja reklam. Zato Športna zveza Ljubljane, s svojim BREZPLAČNIM programom, to preglednost in stik omogoča vsem. Izvajalsko in organizacijsko seveda s pomočjo partnerskih športnih zvez in društev po četrtnih skupnostih.

Program je zasnovan kot praviloma večdnevnih ali celo večtedenskih dogodkov, z zelo različno vsebino, ki je odvisna od zanimivosti, zainteresiranosti in možnosti glede na lokalne skupnosti. Koordinatorji in izvajalska društva poskrbijo za ustrezno animiranje prebivalcev in jim preko dogodkov predstavijo delovanje lokalnih društev ter možnosti koriščenja športnih površin ali objektov, ki so vsi na voljo praktično pred njihovim pragom. Spisek športnih panog ni vnaprej določen, čeprav je pri večini že uveljavljen: nekaj jih pripravi tekaški, pohodni ali kolesarski dogodek, nekateri dajo poudarek na igrah z žogo, vsi pa svoje vsebine prepletejo še z drugimi športnimi dejavnostmi.

Skozi program vsako leto razgibamo skupaj okoli 7500 Ljubljančank in Ljubljančanov.

V Letu 2023 so predvidene naslednje prireditve v posameznih četrtnih skupnostih, ki jih za vas pripravljajo društva in klubi:

ZŠD KrimMesec športa v ČS Rudnik
SPM FužineFužinetlon – ČS Moste
ŠD Sokol BežigradDan športa v Jami – ČS Bežigrad
ŠD Ljubljana moje mestoŠportne igre ČS Rožnik
ŠD ZadvorŠportni vikend v ČS Sostro
ŠD TrnovoVikend športa v ČS Trnovo
RK LjubljanaŠportno srečanje v Šentvidu – ČS Šentvid
ŠD Šmartno TacenDan športa pod Šmarno goro – ČS Šmarna gora
ŠD InteresDan športa v Jaršah – ČS Jarše
ŠD DravljeTeden športa ŠD Dravlje – ČS Dravlje

Za več informacij nam pišite na info@szlj.si.

Program sofinancira Fundacija za šport in Mestna občina Ljubljane.