Optiprint, d.o.o., s sedežem podjetja v Ljubljani, zagotavlja poslovnim strankam, inštitucijam in izobraževalnim ustanovam brezskrben najem tiskalnikov in multifunkcijskih naprav.  

Celovita rešitev upravljanja tiskanja vključuje vse za brezskrbno tiskanje, kopiranje in skeniranje.  Najem vključuje vse za brezskrbno uporabo: tiskalnik ali multifunkcijsko napravo, namestitev tiskalnika in njegovo uporabo, potrošni material, vzdrževanje, podporo, servisiranje in menjavo vseh rezervnih delov.

Ključna ideja Optiprinta je približati kakovostno barvno tiskanje vsaki pisarni. Zato so razvili inovacijo »neskončne barvne kartuše« , tako da ni potrebno menjavati kartuš. Ena izmed Optiprintovih konkurenčnih prednosti je lokalna prisotnost po vsej Sloveniji. Le-ta omogoča zanesljivo storitev, visoko odzivnost in razvoj osebnega odnosa z uporabniki.

Model poslovanja so s pomočjo franšiznih partnerjev razširili na domačem kot tudi na tujem trgu. S pomočjo franšiznih partnerjev so prisotni na Hrvaškem, Bosni in Hercegovini, Romuniji in Srbiji. 

Več o podjetju najdete na: www.optiprint.si.