Državno prvenstvo v skokih na veliki prožni ponjavi 2024

Pod okrilje Gimnastične zveze Slovenije bo Športno društvo Sokol Bežigrad izvedlo Državno prvenstvo v skokih na veliki prožni ponjavi 2024. DP v skokih na VPP 2024 bo potekalo v soboto, 08. junija v dvorani Športnega centra Triglav na Vodovodni cesti 25 s pričetkom ob 09:30 uri.

V tej olimpijski panogi se bo predstavilo okoli 240 tekmovalcev iz 11 društev. Tekmovalo se bo po mednarodnem pravilniku za ocenjevanje skokov na veliki prožni ponjavi in dodatku k pravilniku, ki je objavljen na spletni strani Gimnastične zveze Slovenije. Tekmovanje po potekalo na ponjavah Eurotramp (Ultimate 4×4).

Skoki na trampolinu so zelo atraktivni in zanimivi. Praktično vsak se hitro nauči nekaj osnov, izvedba polne sestave desetih zaporednih različnih skokov pa je že zelo zahtevna. Tako bomo na tekmovanju videli proces od izvedbe lažjih osnovnih sestav najmlajših do težjih sestav z več dvojnimi in celo trojnim saltom. Najtežje sestave pričakujemo od mladincev in članov.

Prvi trije uvrščeni v posamezni kategoriji prejmejo medaljo. Prve tri uvrščene ekipe v posamezni kategoriji prejmejo pokale.

Vabljeni k ogledu in spodbujanju športnikov!