I feel Slovenia 12 RUN

V nedeljo, 2. junija je v središču Kranja potekal I FEEL SLOVENIA12RUN – vrhunska ultratekaška prireditev na 6 in 12 ur. Daljša razdalja je letos prvič dobila zlato značko Mednarodnega ultramaratonskega združenja (IAU, International Association of Ultrarunners).

Tekme so se udeležili najboljši tuji ultramaratonci, iz več kot 20-ih držav, iz Hrvaške pa je prvič prišla v Kranj celotna hrvaška ultramaratonska reprezentanca. Na 12-urni tek se je podalo 106 tekačev, na 6 ur pa 50.

Ob robu tekme sta bila še dva spremljevalna dogodka. V soboto, 1.6. je organizator pripravil ekskluzivno razstavo dveh legend in pionirjev ultra teka, velikih rivalov, predvsem pa dveh velikih prijateljev, Dušana Mravljeta in Yiannisa Kourosa, kjer so bile na ogled Mravljetove in Kourosove slike, medalje, pokali, priznanja iz njunih velikih tekmovanji, športna oprema, v kateri sta nastopala idr.

V soboto popoldan pa tematski pogovor s priznanimi ultramaratonci in drugimi pomembnimi gosti, z naslovom: Premikamo meje, postavljamo rekorde. Sodelovali so Yiannis Kouros, Pascal Rüeger, Simen Holvik, Line Caliskaner, Dejan Radanac, Dragan Janković, Carmen Maria Perez, Marko Tomažin). Pogovor sta vodila Marko Roblek in Niko Rakovec.

Organizator tekme je bil Atletski klub Ultramaraton Slovenija, soorganizator je Zavod za kulturo in turizem Kranj, s podporo Mestne občine Kranj in Atletske zveze Slovenije (AZS).

Več informacij: https://slo12.run