Otroški judo kata festival in mednarodni trenerski seminar

V Ljubljani bo 25. in 26. maja potekal Festival otroških kat in kata seminar, ki ga organizirata Evropskega judo zveza in Judo zveza Slovenije v sodelovanju z Judo klubom Golovec in Društvom Slovenski inštitut za judo in judo kate.

Po Islandiji se projekt Festivala Otroških Kat nadaljuje v Sloveniji. Festival bo združil trenerje in judoiste iz več držav, ki se bodo udeležili seminarja, sestavljenega iz več delov.

Prvi dan bo potekal delavnica z predstavitvijo metodologije dela z otroki. Treba je opozoriti, da so kate za otroke le orodje, ki pomaga pri učenju in sprejemanju osnovnih judo tehnik in načel, zasnovanih na zabaven in otrokom prijazen način.

Drugi dan bo razdeljen na dva dela. Jutranji del bo potekal s otroki in trenerji na način, da bodo trenerji takoj lahko prenesli svoje novo pridobljeno znanje na otroke v praksi. Strokovnjaki EJU bodo na dogodku, da pomagajo pri spodbujanje preobrazbe teoretičnega znanja v praktično uporabo. Popoldanska seja drugega dne bo vključevala predstavitve vsega znanja o judo kate prisotnih udeležencev, otrokom pa bo dana priložnost, da predstavijo svoje znanje pred trenerji in starši. Glede na kakovost pridobljenega znanja bo razdeljen certifikat EJU-Evropska judo zveza.

Foto: JZS arhiv

V nadaljevanju povezava na uradno stran EJU in stran za registracijo.

Vir: JZS; JK Golovec; Društvo Slovenski inštitut za judo in judo kate