25. Nacionalni teden prostovoljstva

Slovenska filantropija že tradicionalno organizira Nacionalni teden prostovoljstva, ki bo letos potekal med 20. in 26. majem in je namenjen ozaveščanju najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva.

V ta namen potekajo po državi dogodki, na katerih prostovoljske organizacije predstavljajo svoje delo in možnosti vključevanja v prostovoljstvo.

Veseli dan prostovoljstva je osrednji dogodek Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki bo potekal 23. maja, med 13. in 17. uro na Prešernovem trgu v Ljubljani. Dogodek poteka pod pokroviteljstvom župana Mestne občine Ljubljana.

Na njem se predstavi okoli 80 prostovoljskih organizacij iz vse Slovenije, ki delujejo na najrazličnejših področjih – socialnem, kulturnem, ekološkem, trajnostnem, razvojnem, humanitarnem, športnem, za mlade in za starejše ter s svojimi aktivnostmi prispevajo k bolj prijazni in vključujoči družbi. Vsako leto sodeluje okoli 600 prostovoljcev iz cele Slovenije in nas obišče okoli 2000 obiskovalcev.

Organizacije, ki bodo predstavljale svoje programe vabijo, da svoje delovanje in ponudbo prostovoljskega dela osvetlijo in predstavijo interaktivno. S številnimi animacijami organizacij lahko poskrbijo za zanimivo in živo dogajanje, tako pa lahko tudi pritegnejo mimoidoče in potencialne prostovoljce.

Več informacij o dogodku najdete na spletni strani, za sodelovanje pa vas vljudno naprošajo, da izpolnite spletno prijavnico najkasneje do 5. maja 2024.