Znanja in veščine za uspešno vodenje prostovoljcev

Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani in Slovenska filantropija vas vabita na izobraževalno konferenco ZNANJA IN VEŠČINE ZA USPEŠNO VODENJE PROSTOVOLJCEV, ki bo 17. 4. 2024 od 9.00 do 14.00 ure v Veliki dvorani FDV, Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana.

Vodje ali koordinatorji in koordinatorice prostovoljcev, mentorji in mentorice prostovoljcem, ali pa izobraževalci in svetovalci ter drugi deležniki na področju prostovoljstva, vabljeni na izobraževalni dogodek, kjer bodo predstavili učni načrt visokošolskega programa za koordinatorje prostovoljcev ter materiale za izvajanje programa. Prav tako boste lahko štiri izbrane predmete iz učnega programa podrobno spoznali na delavnicah.

Namen konference je zainteresiranim deležnikom s področja prostovoljstva predstaviti skupni evropski kurikulum za izobraževanje koordinatorjev prostovoljstva, ki je bil razvit v okviru projekta Evi-Dems, da se zagotovi ustrezno usposabljanje obstoječih in prihodnjih vodij prostovoljcev na visokošolski ravni in pridobitev priznane kvalifikacije na podlagi skupnih evropskih standardov.

Prosimo, da svojo udeležbo na konferenci najavite do 15. 4. 2024 s prijavo na povezavi.

Več o projektu EVI-DEMS: www.evi-dems.eu