Planinski vestnik, marec 2024

Izšla je marčevska številka Planinskega vestnika. Prvi del so posvetili letos preminulemu legendarnemu in neustavljivemu alpinistu Radu Kočevarju (1928-2024).

Pogovarjali so se s Kazimirjem Drašlerjem – Mikcem, letošnjim prejemnikom priznanja PZS za alpinizem, drugi intervju pa je z Andrejo Jagodic in Niko Radjenovič, ki sta se s kolesi povzpeli na Kilimandžaro.

Z Martino Naglost so se podali v Dolomite, na dolgo in zahtevno krožno pot, Izidor Tasič piše o doživetjih med domom in hribi, Tone Golnar v potopisnem članku po gorah Bosne in Hercegovine piše o tem, da je največja vrednost obiska stik z ljudmi, Mire Steinbuch piše o izzivih turizma v goratem svetu, Alenka Špan pa o dijaškem planinskem taboru. Matjaž Čuk se spominja poti izpod Himalaje, Mira Petek razmišlja, ali ima svoje mesto v gorah. Spominjajo se 250-letnice rojstva Valentina Staniča, v naravovarstvenem članku s Petrnelovo pogledajo, kako so pojmovali varstvo narave nekoč. Tone Vidrgar se potepa v Glinščici in se sprašuje, ali smo v Alpah, Dušan Škodič piše o Franciju Ekarju, letošnjemu prejemniku Bloudkove nagrade 2023, najvišje državne nagrade na področju športa.

Ne spreglejte pa tudi člankov o kočah – ki so odprte, planincev pa ni, in o letošnjem državnem prvenstvu v lednem plezanju.

V rubriki Z nami na pot pa vas z Mitjem Petrnelom vabijo na smučarske adute Visokih Tur – v zapostavljene kotičke gorske skupine Goldberg.

Sledijo stalne rubrike: strip (o Aljaževem domu v Vratih), literatura, film, vzgoja (o spustu pri turnem smučanju), kolumna, narava, planinska organizacija.

Prijetno branje Planinskega vestnika, ki ga naročniki najdete v svojih nabiralnikih, ostali pa v najbližji bolje založeni trgovini ali trafiki oziroma v spletni trgovini.