49. OP Bežigrada v skokih z male prožne ponjave in 2. tekmovanje za pokal Slovenije

Športno društvo Sokol Bežigrad je objavi razpis za mednarodno tekmovanje 49. Odprto prvenstvo v skokih z male prožne ponjave in 2. tekmovanje za pokal Slovenije. Tekmovanje bo potekalo v soboto, 13. aprila 2024 v dvorani Športni center Triglav s predvidenim pričetkom ob 09:30 uri.

Tekmovalo se bo po pravilniku Gimnastične zveze Slovenije 2016 – Skoki z male prožne ponjave: en obvezen in trije različni poljubni skoki in po pravilih Pokala Slovenije. Samo registrirani tekmovalci se lahko uvrstijo v finale – 2. tekmovanje za Pokal Slovenije. V nadaljevanju objavljamo razpis in pravila za udeležence začetnike.

Športne igre mladih v akrobatiki

V sklopu tekmovanja za začetnike in začetnice bodo potekale tudi že tradicionalne Športne igre mladih v akrobatiki, katere Športna zveza Ljubljane izvaja s svojimi članicami in člani. Igre so namenjene osnovnošolcem prve in druge triade. Ob otvoritvi iger bo tekmovalke, tekmovalce, trenerje in obiskovalce nagovoril predstavnik OKS-ZŠZ, ki bo med drugimi izpostavil tudi vrednote Fair play-a in druge vrednote, ki veljajo v športu. Začetnice in začetniki bodo tekmovali po pravilniku šolskega tekmovanja 1. triade. V kategoriji začetnikov/začetnic bodo lahko tekmovali vsi, ki še niso tekmovali na OP Bežigrada in med začetniki niso prejeli medalje. Vsi udeleženci Športnih iger mladih v akrobatiki bodo prejeli spominske medalje. Program Športnih iger mladih sofinancira Fundacija za šport.

Organizator sprejema prijave  do vključno sobote, 06. aprila 2024, na e-naslov: info@sokolbezigrad.si  ter preko aplikacije GZS.

Foto: Arhiv ŠD Sokol Bežigrad