Športnik Ljubljane 2023 bo 29. 2. 2024: priznanja vrhunskim športnikom

Športna zveza Ljubljane v sodelovanju z Mestno občino Ljubljane v februarju 2024 organizira slavnostno prireditev »Športnik Ljubljane 2023», na kateri bomo podelili priznanja najboljšim ljubljanskim športnicam in športnikom.

Prireditev bo potekala 29. februarja 2024 v Festivalni dvorani Pionirskega doma.

.

.

.

Na podlagi Pravilnika o podeljevanju priznanj za vrhunske športne dosežke v Mestni občini Ljubljana, se za leto 2023 podeljujejo priznanja na področju vrhunskega športa za naslednje kategorije:

  • športniki v individualnih športnih panogah
  • športniki v parih in malih ekipah
  • športne ekipe
  • športniki invalidi
  • trener športnice ali športnika

Priznanja ŠZL se podeljujejo za vrhunske dosežke športnic in športnikov, ki so bili v času dosega rezultata člani športnega kluba ali društva, ki ima sedež MOL in so v letu 2023 dosegli uvrstitev do 10. mesta na Olimpijskih igrah, do 8. mesta na Svetovnem prvenstvu (mladinci, člani) in do 3. mesta na Evropskem prvenstvu (mladinci, člani), Svetovnih igrah, Sredozemskih igrah ali končni lestvici Svetovnega pokala (mladinci, člani).

Če posamezni športnik doseže več navedenih dosežkov, prejme priznanje samo za najvišji dosežek.

Uvrstitve ljubljanskih športnikov in športnic spremljamo skozi celo koledarsko leto, kljub temu pa vas na podlagi navedenih izhodišč oziroma kriterijev naprošamo, da nam najkasneje do petka, 2. februarja 2024 na obrazcu posredujete vaše predloge za zgoraj omenjene kategorije na naslov Športna zveza Ljubljane, Vodovodna cesta 25,  1000 Ljubljana ali na elektronski naslov info@szlj.si.

Športna zveza Ljubljane bo podatke skrbno varovala in uporabljala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in veljavno zakonodajo samo v namene podeljevanja priznanj za leto 2022!

Obrazec – Predlog za priznanje 2023_športniki in športnice

Obrazec – Predlog za priznanje 2023_ekipe