Mladi hokejisti HK Slavija junior slavili v Kanadi

V noči na 2. januar (po našem času) se je v NHL dvorani Canadian Tire Center, kjer sicer domujejo Ottawa Senators, odvil veliki finale že 23. tradicionalnega novoletnega mednarodnega hokejskega turnirja Bell Capital Cup. Ekipa hokejistov iz Zaloga, HK Slavija Jr. je v finalu z zmago 5:2 ugnala domačo ekipo Cumberland Grads in pod taktirko trenerja Roberta Pesjaka osvojila veliki zlati pokal.

Prvič v zgodovini je tako v legendarni dvorani Senatorsev Canadian Tire Center v Ottawi v čast mladim hokejistom zadonela Zdravljica. “Občutki so neverjetni, ko se zvok naše himne razširi po taki dvorani. Neverjetno ponosen sem na ekipo naših mladih hokejistov in hkrati vesel, da smo v klubu v sodelovanju s starši, ki so zadevo finančno podprli, omogočili udeležbo na tem turnirju,” je povedal predsednik HK Slavija Jr., Igor Končina. “Seveda bi si v prihodnosti želeli tudi podpore sponzorjev. Taka priložnost za mlade hokejiste pomeni izjemno in nepozabno izkušnjo, tkejo se mednarodne hokejske vezi med igralci, poleg tega pa je to tudi odlična priložnost za promocijo Slovenije.”

Že 23. tradicionalni mednarodni hokejski turnir Bell Capital Cup za starostne skupine od U10 do U13, ki je potekal med 28. decembrom in 1. januarjem v kanadski Ottawi, je letos gostil prek 200 ekip iz 3 kontinentov v divizijah A, AA in AAA. V 4 dneh so mladi hokejisti skupno odigrali več kot 450 tekem.

Vir: HK Slavija junior