Rekordnih 200.180 EUR za mlade športnike in športnice!

Slovenija je športno bogata dežela, fenomen v svetovnem merilu po številu vrhunskih dosežkov naših športnic in športnikov. Športni podmladek ima veliko perspektivnih posameznikov, a na žalost vsi nimajo enakih možnosti za športno udejstvovanje.

Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez se s Fundacijo Leona Štuklja in Miroslava Cerarja ter v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste Polje že osmo leto zapored trudi zbrati čim več sredstev za mlade športnike iz socialno šibkih okolij s projektom Botrstvo v športu.

Dobrodelni projekt se tradicionalno zaključi z gala večerno prireditvijo. Le-ta je bila letos ponovno v Grand hotelu Union v Ljubljani, kjer je v glavni vlogi ambasadorja, skupaj s svojo fundacijo, blestel kolesarski junak in olimpionik Primož Roglič.

Dogodka so se udeležila številna zveneča imena iz sveta slovenskega športa, ki so s svojo prisotnostjo dodatno podkrepila pomembnost in vrednost iniciative. Za dobrodelni namen je Primož Roglič namenil 12 artiklov iz svoje športne kariere, za katere so donacijo prispevala številna podjetja, ki podpirajo slovenski šport. Ob zaključku prireditve je kolesarski as s ponosom razkril vrtoglavi znesek zbranih donacij, neverjetnih 200.180 evrov

Fotografije dogodka si lahko ogledate na olympic.si.