Prvim športnim društvom smo podelili certifikate kakovosti SIQ-NVO

Športna zveza Ljubljana je v sodelovanju z SIQ – Slovenski inštitut za kakovost in meroslovje in CNVOS podelila prve certifikate za nevladne organizacije na področju športa. S tem smo prvi uvedli certifikat NVO – standard kakovosti tudi v šport.

V procesu pridobivanja certifikata, ki temelji standardu ISO 9001:2008, so društva prejela povratne informacije o svojem delu, nasvete, kako izboljšati sistem vodenja in učinkovitost, kako čim bolj jasno definirati poslanstvo in določiti prioritete, izboljšati komunikacijo znotraj organizacije in izboljšati finančno transparentnost.

Na podelitvi, ki jo je organizirala Športna zveza Ljubljane, je skupinski certifikat prejelo prvih deset športnih društev, ki so uspešno opravila certificiranje.

Na podelitvi so predstavnike vseh društev nagovorili tudi predsednik Športne zveze Ljubljane, mag. Janez Sodržnik, podžupan Mestne občine Ljubljana Dejan Crnek, certifikat kakovosti pa sta podelila direktor SIQ, Gregor Schoss in vodja zagovorništva na CNVOS in izvajalka projekta certificiranja, Tina Divjak.

Prejemniki skupinskega certifikata so: Akademsko atletsko društvo Slovan, Badmintonski klub Konex, Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana, Klub za ritmično gimnastiko Špica, Plesni klub Bolero Ljubljana, Športni klub Bleščica, Športno društvo Fitt Črnuče, Športno društvo Gib Ljubljana Šiška, Športno društvo Trnovo in Trim hokej klub.

Pridobljen certifikat je za društva tako dokument, s katerim potrjujejo svoje reference na različnih področjih, izkazujejo svojo transparentnost, učinkovitost in uspešnost, ki so temelj za zaupanje svojih članov in javnosti.

Več o standardu NVO na spletni strani CNVOS. V prihodnjih tednih bomo objavili tudi nov razpis za pridobitev skupinskega certifikata za vsa zainteresirana društva.