Mini olimpijada za vrtce

Športni dan – Mini olimpijado za vrtce, projekt, ki ga v oktobru že tradicionalno organiziramo za ljubljanske vrtce je potekal v okviru sejma Narava in Zdravje, in sicer v četrtek 19.10. in petek 20.10.2023 v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča. Dogodka se je v dveh dneh udeležilo preko 350 otrok.

Otrokom smo predstavili različne športne panoge in jih spodbudili k športni aktivnosti. Velik poudarek je bil tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja in fair play protokola. V sodelovanju z ljubljanskimi športnimi društvi smo za otroke pripravili športne postaje – poligone, na katerih so otroci spoznali različne športne panoge pod vodstvom trenerjev in vaditeljev.

Za otroke je obisk športnega dne predstavlja zanimivo doživetje, po končanem športnem delu pa so se otroci odpravili tudi na ogled sejma Narava in Zdravje, kjer je letos potekala razstava eksotičnih živali, na manjših odrih pa so potekale tudi različne predstave za otroke. Brezplačno udeležba na sejmu so za otroke zagotovili na Gospodarskem razstavišču.

Na dogodku so športna društva na izviren način predstavila svojo športno panogo in s tem sigurno pripomogla k zanimanju otrok za šport ali morda so celo spodbudila otroke za ukvarjanje z določenim športom.

Miniolimpijado sofinancirajo Mestna občina Ljubljana, Fundacija za šport in OKS-ZŠZ.