Grand slam WDSF Beodance open 2023

V Beogradu je od 30. septembra pa do 01. oktobra potekalo največjo mednarodno tekmovanje v standardnih in latinskoameriških plesih. V dveh dneh je zaplesalo preko 400 plesnih parov, 16 plesnih parov je zastopalo Slovenijo. Z nastopom 9 plesnih parov pod taktirko trenerjev Plesnega kluba Feniks, Blaža Pocajta in Vedrana Čeliča so plesalci dosegli zavidljive rezultate in bili najbolje uvrščeni slovenski plesni pari. Glede na dosežene rezultate je bil Plesni klub Feniks najuspešnejši slovenski plesni klub na tekmi v Srbiji.

V kategoriji člani-Grand slam STANDARDNI PLESI je plesalo 104 parov. V tej kategoriji so plesalci Plesnega kluba Feniks dosegli naslednje uvrstitve:

22. mesto Iliya Dobrev in Darya Pospay

23. mesto Akim Pekunov in Maša Kastelic

68.-69.mesto Brin Ravter in Monika Kocbek

74.-76.mesto Jaka Bracko in Nea Omerzu.

V članski kategoriji-Grand slam LATINSKOAMERIŠKI PLESI je tekmovalo 123 parov,

37. mesto sta osvojila plesni par Akim Pekunov in Maša Kastelic.

Foto: Plesni klub Feniks

Med člani–Rising stars STANDARDNI PLESI je plesalo 37 parov, plesalci Feniksa so zasedli,

8. mesto Jaka Bracko – Nea Omerzu in 18.-19.mesto Brin Ravter-Monika Kocbek.

Foto: Plesni klub Feniks

Med člani–Rising stars LATINSKOAMERIŠKI PLESI je tekmovalo 50 parov.

6.mesto sta osvojila Nino Djordjevič in Ana Gedl, 19. pa Jaka Bracko in Nea Omerzu.

Foto: Plesni klub Feniks

V starostni kategoriji starejši mladinci – STANDARDNI PLESI je plesalo 23 parov. 11.mesto sta osvojila Mark Klemen in Kaja Katona,18.  Jaka Mihelic Rader in Mia Windisch.

Foto: Plesni klub Feniks

Pri starejših mladincih, ki so plesali v LATINSKOAMERIŠKIH PLESIH  so od 37 parov, 14.mesto osvojila Mark Klemen in Kaja Katona, 27.mesto pa sta zasedla Jaka Mihelic Rader in Mia Windisch.

Foto: Plesni klub Feniks

V mladinski kategoriji, STANDARDNI PLESI sta od skupno 30. plesnih parov, Kaloyan Nikov in Taja Belaj zasedla 5. mesto, 26. pa Lovro Doles in Ariana Maria Andris.

Foto: Plesni klub Feniks

V mladinski konkurenci, LATINSKOAMERIŠKI PLESI je tekmovalo 34 parov, 9.mesto sta priplesala Kaloyan Nikov in Taja Belaj na 28.mesto pa sta osvojila Lovro Doles in Ariana Maria Andris.

Mlajši mladinci so se pomerili v LATINSKOAMERIŠKIH PLESIH, plesalo je skupno 14 parov, v tej kategoriji sta plesni par Alex Belaj in Mariia Krymchak osvojila 6. mesto.

Foto: Plesni klub Feniks

Za osvojena mesta plesalkam in plesalcem Plesnega kluba Feniks čestitamo in jim želimo še veliko odličnih uvrstitev.