45. gozdni tek in 18. hrčkov tek

Gozdni tek v organizaciji Smučarskega kluba Brdo je ena najstarejših rekreativnih tekaških prireditev pri nas. Prvič je bil dogodek organiziran leta 1976 po imenom »Kros smučarjev tekačev« bil pa je namenjena smučarskim tekačem, saj so se ga udeleževali tekmovalci iz več slovenskih klubov. V okviru 45. gozdnega teka bo tudi letos potekal že 18. hrčkov tek za predšolske otroke, ki je bil vedno dobro obiskan. Prireditev je hkrati športni dan krajanov Brda in Vrhovcev, katere vabijo na voden pohod na Klobuk.

Zanimivost gozdnega teka je, da organizator, Smučarski klub Brdo, kjer njegovi člani trenirajo tudi biatlon, po teku na prireditvenem prostoru nudi možnost preizkusa streljanja z biatlonsko zračno puško. Kdor bo želel, bo lahko preizkusil puške, s katerimi tekmujejo mladi biatlonci do konca osnovne šole, ko dobijo »pravo« malokalibrsko biatlonsko puško.

V nedeljo, 1. oktobra od 10. ure dalje vabljeni pred TC Lesnina na Brdu v Ljubljani. Prijavnica in razpis si lahko ogledate na povezavi.

Prireditev sofinancira Fundacija za šport in Mestna občina Ljubljane.