17. Bodi športnik – Igraj se z mano

Dogodek 17. Bodi športnik – Igraj se z mano je mednarodni, športno-družabni inkluzivni dan, ki je namenjen otrokom, mladostnikom in odraslim z in brez posebnih potreb, katerega namen je medsebojna igra, druženje, povezovanje ter negovanje temeljnih človekovih vrednot, kot sta sprejetost in enakopravnost. To je prostor, kjer padajo morebitni strahovi, predsodki in kjer velja poštena igra, ki jo vodi srce. Letos poteka dogodek že 17. leto zapored, na katerem, tako kot vsako leto, se pričakuje preko 1000 nadobudnih posameznikov in organizatorjev, med katerimi poteka druženje na popolnoma drugačnem nivoju, energija, ki se ustvarja, pa je čarobno zapeljiva. Na ta dan se udeleženci preizkusijo v različnih turnirjih in na mnogih športnih delavnicah.

Športno družabni dogodek se bo odvil dan pred praznikom slovenskega športa, v petek, 22. septembra na zunanjih igriščih v tako imenovani Jami za Plečnikovim stadionom za Bežigradom, Vodovodna 25.

Zbrale se bodo športne ekipe iz šol, zavodov in drugih ustanov, ki bodo uživale v nogometu, košarki, balinanju in odbojki. Za najmlajše in druge, se bodo izvajale različne gibalne igre ter ostale športno obarvane delavnice. Prireditev bo trajala med 9:00 in 11:00 uro, dogodek se bo zaključili s skupinsko igro in tradicionalno predajo pokala za Fair play.

Dogodek organizira Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije v soorganizaciji Športne zveze Ljubljana, dogodek sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport.

Informacije si lahko ogledate tudi na igrajsezmano.eu.