Vabljeni k sodelovanju v projektu Ljubljana je šport

Športna zveza Ljubljane s svojimi člani tudi v letu 2023 nadaljuje uspešno sodelovanje z Mestno občino Ljubljane na področju športa.

To sodelovanje se bo nadaljevalo tudi pod blagovno znamko Mestne občine Ljubljana poimenovano LJUBLJANA JE ŠPORT, ki združuje vse glavne športne projekte v prestolnici in je razdeljena na 4 področja:

  • Informativni SPOZNAJ ŠPORT je namenjen tistim, ki se s športom ne ukvarjajo
  • GREMO NA ŠPORT je celoletni program, s katerim želijo spodbuditi prebivalke in prebivalce MOL k, vsaj 2x tedenski redni telesni aktivnosti
  • Z VELIKIMI ŠPORTNIMI DOGODKI in ŠPORTNIMI AMBASADORJI spodbujajo, da ostanejo povezani s športom in da Ljubljana postane sinonim za šport
  • Osrednji dogodek je LJUBLJANSKI FESTIVAL ŠPORTA, katerega namen je postati najbolj prepoznaven športni dogodek prebivalk in prebivalcev vseh stopenj športne pripravljenosti

Mestna občina Ljubljana je Športno zvezo Ljubljane povabila k sodelovanju tudi v programu »Spoznaj šport«, ki je namenjen promociji programov športne vadbe z namenom povečanja števila aktivnih udeležencev.

Glavna aktivnost omenjenega programa so dnevi odprtih vrat športnih organizacij, ki ponujajo telesne vadbe in s tem možnost predstavitve programov organizacije širši javnosti.

Dnevi odprtih vrat bodo potekali od 4. vse do 23. septembra, ko bomo obeležili državni praznik Dan slovenskega športa.

Društva v času dneva odprtih vrat lahko zainteresirane povabijo k preizkusu obstoječih programom vadbe, pripravijo predstavitev športne panoge, tečaj ali delavnico. Dogodek je za udeležence brezplačen. 

Program bo medijsko in koordinacijsko podprt s strani Mestne občine Ljubljana in Športne zveze Ljubljane.

Poleg dnevov odprtih vrat bo v septembru potekal tudi projekt Mini olimpijada, ki je namenjen osnovnošolcem prve triade. Namen projekta je spodbuda otrok k športni aktivnosti. Otroci na dogodku spoznavajo in preizkušajo različne športne aktivnosti, ki jih za njih pripravijo sodelujoča društva.

Vsa društva, člane Športne zveze Ljubljane vljudno vabimo, da se pridružite projektu Ljubljana je šport z Mestno občino Ljubljana in Športno zvezo Ljubljane.

Vsa zainteresirana društva vljudno naprošamo, da sodelovanje potrdijo najkasneje do srede, 28. 6. 2023 z izpolnitvijo PRIJAVNICE.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na info@szlj.si.