OKS-ZŠZ podpisal pogodbo za Slovensko hišo na OI v Parizu 2024

Olimpijske igre v Parizu se približujejo in do največjega športnega dogodka v letu 2024 nas loči še dobro leto dni. Priprave so v polnem teku, športniki in športnice pa se že pripravljajo, da posežejo po najboljših rezultatih, ki jih bodo popeljali na poletne olimpijske igre v Francijo.

Prihajajoče olimpijske igre, ki se po 12 letih vračajo nazaj v Evropo, ne predstavljajo le športnega spektakla, saj gre za večplastni mednarodni dogodek, v katerega bodo uprte oči svetovne javnosti. Tekmovanje, na katerem bo nastopilo 10.500 športnic in športnikov, ki bodo imeli priložnost izpolniti svoje življenjske športne cilje, bodo države poskušale izkoristiti tudi na poslovnem področju in na veliko drugih področjih.

Predsednik OKS – ZŠZ Franjo Bobinac, ki je Pariz obiskal skupaj s sodelavci, je podpisal pogodbo o najemu prostorov za Slovensko hišo med trajanjem olimpijskih iger. Lokacija Slovenske hiše se nahaja v parku La Villette, ki bo logistično zelo dobro povezan z olimpijsko vasjo in v katerem bodo prostori nekaterih zelo uglednih olimpijskih reprezentanc, med drugim tudi francoske.

Cilj projekta Slovenska hiša Pariz 2024 je predstavitev slovenske države, gospodarstva, turizma, kmetijstva, kulinarike, kulture, znanosti idr., ki jih bomo med olimpijskimi igrami povezovali s športom ter s partnerji in z navijači z vsega sveta

Več na olympic.si.