24 ur veslanja po Ljubljanici za dober namen

Humanitarna akcija “24 ur veslanja za dober namen” bo 2. in 3. junija potekala z osebnim izzivom, pri katerem boste preverili, koliko ste sposobni preveslati v 24 urah (seveda lahko tudi manj).

Proga je krožna, na reki Ljubljanici pa bo speljana skozi središče mesta, med Livado in Ambroževim trgom. Dolžina kroga je 5,5 km. Proga je nezahtevna, saj je Ljubljanica povsem mirna. Možno je uporabljati vse vrste kajakov oziroma kanujev ter desk za veslanje stoje (SUP). Vsak udeleženec v posamezni kategoriji si poljubno izbira število preveslanih krogov in čas zanje. Vodi se pregled časov in števila preveslanih krogov vsakega posameznika.

Rekordni dosežek je preveslanih 165 kilometrov, vsak pa lahko torej prevesla le en krog in s tem sodeluje v humanitarni akciji.

Če nimate kajaka, bodo za izposojo poskrbeli v Kajak kanu klubu Ljubljana. Prisotni bodo tudi usposobljeni učitelji kajaka, ki vam bodo pred spustom dali osnovne napotke za prve zavesljaje.

Na Kajak kanu klubu Ljubljana (Livada) bo poskrbljeno za počitek in prehrano udeležencev ves čas spusta.

Z donacijo najmanj 20 EUR je udeležencem na voljo pijača in prehrana v času spusta, vsi udeleženci pa prejmejo tudi
spominsko majico. Izkupiček iz donacij je namenjen delovanju Kriznega centra za otroke – Hiša zavetja Palčica.

Vabljeni so tudi tisti, za katere bo to prvi stik s kajakom. Z nekaj volje boste en krog zmogli preveslati tudi tisti, ki boste za veslo poprijeli prvič.

Informacije: 041 745 112, andrej.jelenc@kajak-zveza.si in spletna stran kajak-zveza.si.