Športne igre mladih v akrobatiki-48. OP v MPP

V dvorani Športni center Triglav bodo to v soboto potekale Športne igre mladih v akrobatiki, ki jih v sklopu že 48. tradicionalnega tekmovanje »Odprto prvenstvo Bežigrada v skokih z male prožne ponjave« organizira in izvaja ŠD Sokol Bežigrad. Na otvoritvi tekmovanja bo tekmovalke, tekmovalce in obiskovalce nagovoril tudi olimpijec g. Andrej Miklavc nekdanji vrhunski športnik v alpskem smučanju, sedaj član Slovenske olimpijske akademije in Odbora za športnike in olimpijske vrednote na OKS, opravlja pa tudi funkcijo ambasadorja MOK kampanje verjemi v šport.

Po uradni otvoritvi bo prvi del celodnevnega tekmovanja namenjen osnovnošolcem prvih dveh triad, v nadaljevanju pa bodo na tekmovanju nastopili še osnovnošolci tretje triade v kategoriji st. dečki, mladinci in člani.

Tekmovanja se bo skupaj udeležilo okoli 570 tekmovalcev iz 27 društev, na tekmovanju pa bodo gostovali tudi predstavniki iz Srbije in Hrvaške.

Tekmovanje je tudi del tekmovanja za Pokal Slovenije, zato lahko v finalih pričakujemo atraktivne skoke, tudi kakšen trojni salto. Vabljeni k ogledu.

Program Športne igre mladih sofinancira Mestna občina Ljubljane in Fundacija za šport.