Športne igre mladih v judu

Tudi letos bomo pričeli s programom Športne igre mladih, katere Športna zvez Ljubljane že vrsto izvaja s svojimi člani. Igre so namenjene osnovnošolski populaciji, izvedba programa pa je poleg spodbujanja in vključevanja otrok v šport pomembna tudi z vidika kakovostnega preživljanja prostega časa, medsebojnega spoznavanja, med vrstniškega druženje, pomembno pa je tudi to, da se športno znanje prenaša na otroke, ki niso usmerjeni v kakovostni in vrhunski šport.

V dvorani Športni center Triglav bodo to v soboto potekale Športne igre mladih v judu, ki jih v sklopu 4. judo iger organizira in izvaja ŠD Mala šola juda. Prvošolci in drugošolci bodo tekmovali v borbah za ščipalko, pasek in v sumo borbah, tretješolci bodo tekmovali v judo borbah stoje (tachi-waza), otroci 4. in 5. razredov pa bodo tekmovali v judo borbah s prilagojenimi pravili Judo zveze Slovenije.

Kot je že v navadi se pred pričetkom tekmovanja mladi športniki seznanijo z vrednotami Fair play-a v športu, ki bo na pobudo in v organizaciji Športne zveze Ljubljane predstavil predstavnik OKS-ZŠZ.

V mesecu aprilu se bodo osnovnošolci v sklopu iger pomerili še v akrobatiki.

Program Športne igre mladih sofinancira Mestna občina Ljubljane in Fundacija za šport.