Po olimpijske sanje na Japonsko in Poljsko

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo kvalifikacije za olimpijske igre igrala na Japonskem, naša ženska izbrana vrsta pa se bo za olimpijsko vozovnico borila na Poljskem.

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je na svojem sedežu v Lozani izvedla žreb kvalifikacij za olimpijske igre, v katerih bosta prvič nastopili obe naši reprezentanci. Slovenska moška izbrana vrsta si bo uvrstitev na olimpijski turnir v Parizu skušala priigrati na Japonskem, kjer se bo srečala z Japonsko, ZDA in Srbijo, naše fante pa čakajo še obračuni s Turčijo, Tunizijo, Egiptom in Finsko. 

Našim odbojkaricam, ki se bodo v kvalifikacijah za olimpijske igre dokazovale prvič, je žreb namenil obračune z gostiteljicami Poljakinjami, aktualnimi evropskimi prvakinjami Italijankami in aktualnimi olimpijskimi prvakinjami Američankami. Na kvalifikacijskem turnirju na Poljskem bo slovenska izbrana vrsta igrala še proti reprezentancam Nemčije, Tajske, Kolumbije in Južne Koreje.

Tako pri moških kot pri ženskah si bosta nastop na olimpijskih igrah v Parizu priigrali po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, ob Francozih, ki se bodo v boj za olimpijsko zlato podali kot gostitelji, pa bo preostalih pet mest podeljenih glede na kontinentalne kvote oz. na lestvico FIVB.

Vir: OZS