Podeljene štipendije za športnike iz socialno šibkejših okolij

Fundacija Leona Štuklja in Miroslava Cerarja za podporo športnikom in drugim nadarjenim dijakom ter študentom iz socialno šibkih okolij deluje od leta 2015. Njen glavni namen je zagotavljanje enakih pogojev za športno udejstvovanje vsem mladim športnikom. V skladu s tem ciljem so že leto po ustanovitvi prvič podelili štipendije športnikom iz socialno šibkejših okolij. Letos bo štipendijo prejemalo kar 127 mladih športnikov.

Fundacija je v preteklih letih moči združila z Zvezo Prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje in Olimpijskim komitejem Slovenije in skupaj so vzpostavil program Botrstvo v športu.

Vsako leto nad programom bdi eden izmed vrhunskih športnikov, ki prevzame tudi vlogo glavnega botra oz. botre mladim športnikom. V preteklem letu je bila to naša smučarska šampionka Tina Maze, ki je “naziv” ob koncu lanskega leta predala kolesarskemu asu Primožu Rogliču na dobrodelni prireditvi, kjer smo za mlade športnike zbrali rekordnih 135.000 €.

Naš novi boter že aktivno zbira sredstva za pomoč športnikom iz socialno šibkejših okolij. Športnike lahko podprete tudi vi z nakupom koledarja Primoža Rogliča: https://www.primozroglic.com/izdelek/dobrodelni-koledar-2023/