Prejemniki priznanj za okrogle obletnice društev in klubov

V ljubljanski Festivalni dvorani je potekala svečana podelitev nagrad in priznanj najboljšim športnikom za leto 2022, zaslužnim amaterskim delavcem v športu ter klubom in društvom z okroglimi obletnicami.

.

.

Prejemniki priznanj za okrogle obletnice so:

Taekwon-do klub Gepard 20 letnica delovanja

Društvo deluje od leta 2002 v Športnem društvu Tabor. Poleg te veščine so začeli trenirati tudi kickboks. Po sedmih letih dela so odprli lastno dvorano v Črnučah. Tu so začeli z učenjem borilnih veščin in tudi z novimi skupinami aerobike, boksa, MMA, brazilskega ju-jitza in funkcionalne vadbe. Klub se je razširil na prek 200 članov. Iz Črnuč so se preselili v današnje prostore v Polju, kjer uspešno nadaljujejo z delom. V 20 letih so bili zelo uspešni na tekmovalnem področju, ustvarili so številna prijateljstva, doživetja in spomine ter tako postali velika družina Gepard. Osvojili so 8 naslovov svetovnih in 22 evropskih prvakov ter prek 40 medalj s svetovnih in evropskih prvenstev.

Boksarski klub Ljubljana 30 letnica delovanja

Boksarski klub Ljubljana že 30 let nepretrgoma deluje na področju Ljubljane.

Društvo je bilo med prvimi klubi z boksarsko dejavnostjo v Ljubljani in samostojni Sloveniji. Osredotočeno na kakovost in varnost udeležencev v trenažnih procesih ima društvo jasno vizijo vzgajati mlade športnike in športnice, omogočati odlične delovne pogoje športnemu kadru, zagotavljati varno vadbeno okolje rekreativcem in imeti tekmovalno ekipo. Klub je stična točka vseh ljubiteljev športa in vir informacij o panogi boks v Sloveniji.

S Sašotom Taranišem kot njegovim predsednikom in glavnim trenerjem na čelu je tekom teh 30 let Boksarski klub Ljubljana marsikdaj utiral pot v slovenskem prostoru – npr. s študentskim boksom, ženskim boksom, če naštejemo zgolj dva primera. Ob jubileju je društvo odločno zazrto v prihodnost društva in boksa.

Karate klub Olimpija 50 letnica delovanja

Klub deluje prek 50 let (1972). V času delovanja je menjal več imen. Najprej sta ga vodila Vladimir Lippai in Janez Šuštar, za njima pa Djulaga Huskić, ki vodi društvo še danes. V klubu so vzgojili odlične tekmovalce v veščinah kumite in kata. Imajo odlične trenerje, ki svoje znanje uspešno posredujejo mlajšim karateistom v Sloveniji in izven države. Klub je organiziral 25 šolskih in 17 mednarodnih karate tekmovanj Ljubljana open. Društvo je mednarodno priznano in na njegovih tekmovanjih sodelujejo tekmovalci praktično iz vseh celin.

Športno društvo GIB Ljubljana Šiška 120 letnica delovanja

Društvo deluje od leta 1902; goji gimnastiko, judo, športno gibalno vzgojo in rekreacijo. Sprva Sokolsko društvo, se je preimenovalo v TVD Partizan in kasneje v GIB. Še kot sokolsko društvo so postavili lasten dom, ki še danes predstavlja simbol vztrajnosti in truda športnega duha.

Že kmalu po ustanovitvi je društvo štelo prek 400 članov s številnimi vodniki in vodnicami ter z večjim številom oddelkov. Leta 1959 so šteli že okrog 800 članov, od tega 600 telovadcev. Ustanovili so judo in rokometno sekcijo ter vsakoletno tekmovanje pionirjev za memorial narodnega heroja Zvonka Runka v vajah na orodju.

Ko postane predsednik znani športni delavec Janez Matoh, so objekt začeli širiti. Leta 2012 so dobili novo olimpijsko ime Saša Golob.

Športna dvorana na Drenikovi 32 je postala skupnost in sinonim za gibanje in dejavno življenje vseh generacij. GIB je bila vedno progresivna sila, zazrta v prihodnost, s čemer madaljuje tudi sedanji predsednik Gaber Benedik.