Športnik Ljubljane 2022: priznanja vrhunskim športnikom

Športna zveza Ljubljane v sodelovanju z Mestno občino Ljubljane v februarju 2023 organizira slavnostno prireditev »Športnik Ljubljane 2022», na kateri bomo podelili priznanja najboljšim ljubljanskim športnicam in športnikom.

.

.

.

Na podlagi Pravilnika o podeljevanju priznanj za vrhunske športne dosežke v Mestni občini Ljubljana, se za leto 2022 podeljujejo priznanja na področju vrhunskega športa za naslednje kategorije:

  • športniki v individualnih športnih panogah
  • športniki v parih in malih ekipah
  • športne ekipe
  • športniki invalidi
  • trener športnice ali športnika

Priznanja ŠZL se podeljujejo za vrhunske dosežke športnic in športnikov, ki so bili v času dosega rezultata člani športnega kluba ali društva, ki ima sedež MOL in so v letu 2022 dosegli uvrstitev do 10. mesta na Olimpijskih igrah, do 8. mesta na Svetovnem prvenstvu (mladinci, člani) in do 3. mesta na Evropskem prvenstvu (mladinci, člani), Svetovnih igrah, Sredozemskih igrah ali končni lestvici Svetovnega pokala (mladinci, člani).

Če posamezni športnik doseže več navedenih dosežkov, prejme priznanje samo za najvišji dosežek.

Uvrstitve ljubljanskih športnikov in športnic spremljamo skozi celo koledarsko leto, kljub temu pa vas na podlagi navedenih izhodišč oziroma kriterijev naprošamo, da nam najkasneje do ponedeljka, 30. januarja 2023 na obrazcu posredujete vaše predloge za zgoraj omenjene kategorije na naslov Športna zveza Ljubljane, Vodovodna cesta 25,  1000 Ljubljana ali na elektronski naslov info@szlj.si.

Športna zveza Ljubljane bo podatke skrbno varovala in uporabljala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in veljavno zakonodajo samo v namene podeljevanja priznanj za leto 2022!

Obrazec – Predlog za priznanje 2022_športniki in športnice

Obrazec – Predlog za priznanje 2022_ekipe