Kateri tiskalnik je pravi za vas?

Dolgoletni poslovni partner Športne zveze Ljubljane, podjetje Optiprint d.o.o. v sklopu Bonitetnega kluba  članicam in članom Športne zveze Ljubljane nudi ugoden najem tiskalnikov. Izbira najboljšega tiskalnika zagotovo ni lahka odločitev zato vam v nadaljevanju posredujemo nekaj smernic pri izbiri pravega tiskalnika. Med zapletenimi tehničnimi specifikacijami in desetinami razpoložljivih modelov se zdi izbira nove naprave precej zapletena.

Prispevek na naslednji povezavi https://www.optiprint.si/blog/kateri_tiskalnik_je_pravi_za_vas/  služi kot vodič k izbiri. Spodaj so predstavljeni najpomembnejši dejavniki o katerih je smotrno razmisliti, predno se odločite glede izbire tiskalnika.

Potrebujete več funkcij v eni napravi?

Multifunkcijski tiskalnik omogoča skeniranje, tiskanje, kopiranje, pošiljanje faksov in skeniranja v e-pošto. Ti tiskalniki imajo tudi samodejne podajalnike dokumentov za optično branje, kopiranje in faksiranje več dokumentnih strani. Nekatere multifunkcijski tiskalniki ponujajo dodatne možnosti tiskanja. Tiskalniki se lahko povežejo preko interneta omrežja wi-fi in tako natisnejo vsebino brez da bi uporabili računalnik.

Razmislite o prostoru

Preverite velikost tiskalnika, nekateri modeli tiskalnikov so lahko veliki in zavzamejo precej prostora.

Povezovanje

Večina pisarniških tiskalnikov vključuje vrata ethernet, zato lahko tiskalnik preprosto delite v omrežju. Tiskalniki, ki podpirajo wi-fi direct se lahko neposredno povežejo z večino naprav, ki podpirajo wi-fi.

Hitrost

Če tiskate redkeje in krajša besedila, verjetno ne potrebujete hitrega tiskalnika.  Če izpisujete veliko in daljše dokumente, je pomembno izbrati hitrejši tiskalnik.

Potrebe tiskanja

Razmislite, koliko boste tiskali, kako pogosto kupujete kartuše in papir in v kakšnih količinah jih kupujete. Razmislite o potrebah po barvnih kartušah. Upoštevajte tudi format papirja (A4, A3), ki ga potrebujete za tiskanje.

Premišljeni stroški

Kar je najpomembnejše so skupni stroški, ki jih boste imeli ob nakupu in vzdrževanju tiskalnika. Večina proizvajalcev ponuja nakup tiskalnikov po ugodni ceni, katerih cene kartuš so običajno visoke. Zato je pomembno, da se pred nakupom pozanimate koliko stanejo kartuše s črnilom in njihovo kapaciteto (koliko izpisov natisnejo). Mnogokrat je najem tiskalnika stroškovno učinkovitejša rešitev v primerjavi z nakupom in vzdrževanjem.

V Optiprintu nudijo najem tiskalnikov https://www.optiprint.si/najem-tiskalnika/#najem

in storitev brezskrbnega barvnega tiskanja, kopiranja in skeniranja. Najem je enostaven in poteka v obliki paketov Opti S, Opti M in Opti L https://www.optiprint.si/paketi-najema/#PaketiNajema  

Uporabniki izbirajo med raznoliko ponudbo multifunkcijskih tiskalnikov https://www.optiprint.si/paketi-najema/#Specifikacijetiskalnikov

Mesečna cena paketa je fiksna in vključuje vzdrževanje tiskalnika in tehnično podporo. Zaradi inovacije neskončne barvne kartuše Optiprintovi uporabniki https://www.optiprint.si/neskoncna-barvna-kartusa/  tiskajo barvno po ceni črno-belih izpisov.

Še ne veste, kateri multifunkcijski tiskalnik je pravi za vas? Obiščite Optiprintovo spletno stran https://www.optiprint.si/paketi-najema/#Specifikacijetiskalnikov in si poglejte ponudbo tiskalnikov tukaj. Opise tiskalnikov pa si preberite tukaj: https://www.optiprint.si/blog/kateri_tiskalnik_je_pravi_za_vas/

Brezplačni preizkus tiskalnika

Vas zanima, kako deluje najem tiskalnika pri Optiprintu? Prijavite se na brezplačni preizkus tiskalnika in se prepričajte brezskrbni uporabi tiskalnika https://www.optiprint.si/brezplacni-preizkus/.

V kolikor bi se odločili za brezplačni preizkus tiskalnika nas kontaktirajte na info@szlj.si; bostjan.pungrcar@szlj.si in povezali vas bomo z njihovim svetovalcem.