Dan slovenskega športa povezal Slovenijo

Na Kongresnem trgu v centru Ljubljane so že tretje leto zapored slavnostno obeležili državni praznik, posvečen slovenskemu športu. Dan slovenskega športa je namenjen vsem državljanom in državljankam Republike Slovenije, predvsem pa nas opominja, da šport združuje in povezuje.

Kongresni trg so preplavili otroci, dijaki in naključni obiskovalci, ki so si osrednjo prireditev v čast slovenskemu športu ogledali v živo. Več kot 2500 udeležencev se je preizkusilo v 45 športnih izzivih, ki jih je za njih pripravil OKS-ZŠZ v sodelovanju z nacionalnimi panožnimi športnimi zvezami. V imenu krovne športne organizacije je zbrane nagovoril prvi podpredsednik OKS-ZŠZ in predsednik Športne zveze Ljubljane mag. Janez Sodržnik, ob Dnevu odprtih vrat Predsedniške palače pa sta za otroke spregovorila olimpionik Miroslav Cerar ter prva dama Tanja Pečar.

Na tradicionalnem teku v čast pokrovitelju športnega državnega praznika predsednika Boruta Pahorja, so udeleženci v 11 krajih po Sloveniji skupaj pretekli kar 4.450 km.

Po celotni državi je bilo v čast slovenskemu športu organiziranih kar 118 dogodkov, ki so z različnimi aktivnostmi privabili številne obiskovalce, med katerimi je bilo 6.750 otrok, ki so se lahko v 11 krajih spoznavali z različnimi športnimi panogami.

Vsi, ki niste uspeli obiskati nobenega izmed dogodkov pa vabljeni na spletno stran praznika, kjer so na voljo splošna priporočila za telesne dejavnosti različnih ciljnih skupin.

Za motivacijo vas vabimo k podpisu športne zaveze, ki vas bo spominjala na uspehe naših vrhunskih športnikov hkrati pa opominjala, da redna telesna aktivnost izboljšuje počutje, krepi vaše zdravje ter deluje kot sprostitveni dejavnik.

Nikoli ni prepozno za ukvarjanje s športom in spomnimo še enkrat na številne pozitivne učinke: krepi zdravje, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo.