V čevljih zmagovalcev: Slovenke in Slovenci ter njihovi športni dosežki

V torek, 20. septembra so v Muzeju novejše zgodovine Slovenije otvorili razstavo z nazivom V čevljih zmagovalcev: Slovenke in Slovenci ter njihovi športni dosežki. Otvoritev razstave je tudi uvod v letošnje medresorske aktivnosti na področju športa in kulture.

V letu 2022 bodo v sklopu Evropskega tedna športa na voljo tudi aktivnosti povezane s športom in kulturno dediščino. Šport predstavlja pomemben del kulturne dediščine v Sloveniji. V sklopu Evropskega tedna športa želijo OKS-ZŠZ z iniciativo #BodiAktiven prebivalstvo spodbuditi predvsem k redni telesni dejavnosti. K športni dejavnosti splošne populacije mnogokrat prispevajo pozitivni zgledi in vzorniki s področja športa, ki jim želijo posvetiti pozornost na različnih razstavah na več lokacijah po Sloveniji. Športne zbirke in razstave predstavljajo izjemne športnice in športnike, velike športne prireditve pri nas in v tujini in tudi spomin, kako je bil šport organiziran v preteklih obdobjih.

Razstave in zbirke so v letošnjem letu povezali s športnimi in gibalnimi dejavnostmi v okviru Evropskega tedna športa. V izbranih terminih si boste lahko ogledali zbirke in se tudi športno udejstvovali. Športne razstave, med njimi V čevljih zmagovalcev: Slovenke in Slovenci ter njihovi športni dosežki, bodo na ogled tudi po zaključenem Evropskem tednu športa. Vabljeni k obisku.