Mini olimpijada navdušila otroke ljubljanskih osnovnih šol

Mini olimpijada je tradicionalno tudi letos potekala znotraj Tedna športa v Ljubljani. Dogodek je namenjen spoznavanju različnih športnih panog, udeležijo pa se ga učenci prvega, drugega in tretjega razreda ljubljanskih osnovnih šol.

Na Kongresnem trgu v Ljubljani, se je v četrtek, 8. septembra zbralo kar 313 otrok. Za njih smo v sodelovanju z 24 ljubljanskimi društvi pripravili 20 različnih poligonov, na katerih so otroci lahko preizkusili atletiko, ples, inkluzivni šport, hokej, ritmično gimnastiko, lacrosse, nogomet, namizni tenis, alpsko smučanje, gimnastiko, teakwondo, triatlon, vaterpolo, Ju-jitsu in kolesarstvo.

Olimpijski komite Slovenije je za otroke pričaral olimpijski duh in pripravil otvoritev, ki spominja na čisto pravo otvoritev Olimpijskih iger – olimpijska zastava, olimpijska bakla in športnik, ki prebere olimpijsko zaprisego.

Vreme je zdržalo, obiskal nas je župan Mestne občine Ljubljana, g. Zoran Jankovič, otroci so ob zaključku prejeli tudi spominsko medaljo in diplomo.

Miniolimpijado sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport. Podpira jo OKS-ZŠZ.