Triatlon v Ljubljani tudi letos, 27. in 28. avgusta

Triatlon Ljubljana bo že 8. leto zapored gostil triatlonska in akvatlonska tekmovanja. Že tretje leto zapored bo to dvodnevni dogodek, ki bo v soboto 27. avgusta namenjen tekmovanjem mlajših kategorij, državnemu prvenstvu mlajših mladincev, kadetov in starejših dečkov ter rekreativnim tekmovanjem v triatlonu in akvatlonu, v nedeljo pa bo odprto tekmovanje v sprint triatlonu s 750 m plavanja, 20 km kolesarjenja in 5 km teka.

.

Sobota 27. avgusta (začetek tekmovanj 13.45h)

  • Triatlon za najmlajše A (cicibani): 50 m – 1,6 km – 500 m
  • Triatlon za najmlajše B (mlajši dečki): 100 m – 3,2 km – 600 m
  • Promocijski akvatlon za starše „spoznaj moj šport triatlon“: 70 m plavanja – 1 km teka
  • Akvatlon za VSE: 250 m plavanja – 2 km teka
  • Triatlon za VSE in medijsko državno prvenstvo: 250 m – 6,4 km – 2 km
  • Državno prvenstvo za st. dečke in deklice: 250 m – 4,8 km – 1 km
  • Državno prvenstvo za kadete/kadetinje in ml.mladince/ml.mladinke: 350 m – 8 km – 2 km

Sprint kronometrski triatlon – odprto pokalno tekmovanje, nedelja 28. avgusta

Nedelja je rezervirana samo za sprint triatlon, kamor pa se lahko prijavite tako posamično kot štafete (moška, ženska, mešana). Gre za kronometrsko izvedbo, na kateri se štarta kot na kolesarskih tekmovanjih v časovnih razmakih in vsak mora s tekmovanjem (ali delom tekmovanja) opraviti sam. Predvsem to pomeni za kolesarski del, kjer vožnja v zavetrju ni dovoljena, je pa dovoljena uporaba kronometrskih koles. Tekmovanje je odprto, a hkrati šteje tudi za pokal Slovenije in Alpe Adria pokal.

Triatlon in akvatlon za vsakogar, sobota 27. avgusta

Posebno pozornost namenjamo tistim, ki se bi s triatlonom želeli spoznati in jim zato v soboto namenjamo kar dva tekmovanja in sicer akvatlon za vsakogar in triatlon za vsakogar.

  • Akvatlon za VSE: 250 m plavanja – 2 km teka
  • Triatlon za VSE in medijsko državno prvenstvo: 250 m – 6,4 km – 2 km

Promocijsko tekmovanje »Spoznaj moj šport triatlon«

Za vse starše mladih triatlončkov pa še poseben dogodek in sicer promocijski akvatlon za otroke in starše z naslovom spoznaj moj šport triatlon. Le ta je namenjen posebej staršem, ki želijo izkušnjo deliti s svojim otrokom. Za starše triatlončkov je udeležba brezplačna.

Vse natančne podatke, časovnico tekmovanja in sheme tekmovalnih prog si lahko ogledate v RAZPISU in tudi na spletni strani organizatorja – Triatlonski klub Ljubljana.