Predsednik ŠZL, mag. Janez Sodržnik, uradno napovedal kandidaturo za predsednika OKS-ZŠZ

Predsednik Športne zveze Ljubljane, mag. Janez Sodržnik je na današnji novinarski konferenci uradno napovedal kandidaturo za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Na konferenci je predstavil ekipo ožjih sodelavcev – predsednika Atletske zveze Slovenije (AZS) Romana Dobnikarja, prodekanjo Fakultete za šport prof. dr. Majo Pajek in nekdanjega vaterpolista Andraža Žurmana.

Kot je pojasnil Sodržnik, bodo kandidirali s sloganom Zmaga – za vse. S tem želijo poudariti, da šport ni le stvar vrhunskih športnikov in športa, ampak je namenjen vsem, sam pa si bo z ekipo prizadeval za večjo vidnost in uveljavitev deležnikov, ki po njegovem mnenju v sedanji strukturi OKS-a nimajo pravega mesta.

Podporo mag. Sodržniku, sedanjemu prvemu podpredsedniku OKS-ZŠZ, ki bo s sodelavci svoj program podrobneje predstavil septembra, so izrazili tudi nekateri vrhunski športniki, denimo upokojena hokejist Igor Beribak in plavalka Nastja Govejšek, ljubljanski podžupan Dejan Crnek, vrhunski plesalki Nika Kljun in Nika Mlakar …

»Pomen današnje novinarske konference je, da kandidiram za predsednika OKS-ZŠZ. Vem, da imam najboljšo ekipo in vem, da bo ta ekipa zmagala,« je uvodoma povedal Sodržnik. »Zmagala bo zato, ker ima najboljši program, predvsem program, ki nagovarja ne samo vrhunski šport, temveč vse tisto, kar naj bi krovna organizacija kot takšna predstavljala. Nagovarjamo vse, ki sestavljajo slovensko družbo. To piše v našem lastnem statutu in to bomo naredili, to vam zagotavljam.

Več novic o konferenci si lahko ogledate na straneh spletnega časopisa Delo in Rtvslo.

Več o kandidatih in podpornikih pa na spletni strani zmagazavse.si