Planinski vestnik, junij 2022

V junijski številki Planinskega vestnika so se v temi meseca posvetili požarni varnosti v planinskih kočah. Med leti 2017 in 2021 so namreč v zgolj treh letih in pol na območju Kamniško-Savinjskih Alp zgorele tri čudovite in zelo priljubljene planinske koče, Kocbekov dom na Korošici in Frischaufov dom na Okrešlju. Zanimalo jih je, v kakšnem stanju glede varnosti pred požari so planinske koče, ki so vpisane v register planinskih koč Planinske zveze Slovenije (PZS), kakšni so normativi in kako se s požarno problematiko sooča planinska organizacija. Strokovni delavec za varnost in zdravje pri delu ter varstva pred požarom Zdenko Zupan svetuje večji poudarek na usposabljanju osebja in na preventivi, poveljnik Gasilske zveze Škofja Loka Andrej Štremfelj, s katerim smo naredili pogovor, pa opozarja, da smo za požarno varnost odgovorni vsi.

V sredici Z nami na pot vabijo s kolesom po Porečanki (Parenzani) in njeni okolici – od Poreča do Plovanije.

Potepajo se po Malem Karmanu, pišejo o letošnjem državnem tekmovanju Mladina in gore, o odpravi PZS v Maroko, poti klifov v Španiji, vzpenjajo se od Šmarke do Triglava v enem šusu, z družino Klančnik podoživljajo njihovo pot z otroki okoli Mont Blanca, posvečajo se tudi zgodovini, ne manjkajo doživetja in zabavna zgodba, mnenje o planinskih poteh v Sloveniji, naravovarstveni prispevek o 60-letnici Triglavskega narodnega parka …

Prijetno branje Planinskega vestnika, ki ga naročniki najdete v svojih nabiralnikih, ostali pa v najbližji bolje založeni trgovini ali trafiki oziroma v spletni trgovini.