Rekreativna liga v odbojki na mivki

V soboto, 28.05.2022 se je v Ludus beach park Ljubljana končala Rekreativna liga v odbojki na mivki Ludus 2021/2022, katero je v sodelovanju s Športno zvezo Ljubljane izvajalo Športno društvo Ludus.

Na ligi je bilo prijavljenih 34 moških in 22 ženskih dvojic, skupaj 112 udeležencev. Ekipe so bile razdeljene v več kakovostnih lig, 6 pri moških in 4 pri ženskah. V vsaki ligi je igralo 5-6 parov, ki igrajo na posameznih turnirjih približno 1 x na mesec. Skupaj se je odigralo 7 krogov od oktobra 2021 do maja 2022. Na posameznem turnirju se je igralo po sistemu vsak z vsakim, po vsakem krogu pa smo dobili zmagovalca posamezne lige, ki je napredoval v višjo ligo, zadnji par pa izpadel v nižjo. Ekipe so po vsakem krogu dobivale tudi skupne točke in ekipa, ki je zbrala največ točk je zmagovalka rednega dela Ludus Beach lige.

Pri ženskah je to uspelo ekipi Petra Čepon/Ana Kramar, pri moških pa dvojici Andrej Veronik/Matej Grafenauer.

Preko cele sezone je bilo odigranih 7 turnirjev za vsako ligo, skupaj 70 turnirjev, vsaka ekipa je imela od 25 do 35 dvobojev, vse skupaj preko 900 odigranih tekem. Vsi rezultati so objavljeni na spletni strani https://www.ludusbeachliga.si/ .

Po koncu rednega dela je bil organiziran Zaključni turnir Ludus Beach lige, kjer se je najboljših 8 po skupnih točkah potegovalo za zmagovalca zaključnega turnirja. Ostale ekipe so bile razporejene v drugo kakovostno skupino in so igrale svoj turnir. Skupaj se je turnirja udeležilo 29 parov.

Rezultati rednega dela moški:

  1. mesto Andrej Veronik in Matej Grafenauer,
  2. mesto sta osvojila Matic Leben in Sebastjan Šibau,
  3. Tilen Markun in Sergej Berčič.

Rezultati pri ženskah, obe najboljši ekipi sta igrali z menjavo:

  1. mesto sta tako osvojili Monika Erjavec in Patricija Golob (slednja je zamenjala Jovano Rakić),
  2. mesto Žana Kordež in Eva Seretin,
  3. mesto Petra Čepon in Mateja Veber (zamenjala Ano Kramar).

Rekreativno ligo v odbojki na mivki sofinancira Mestna občina Ljubljane.