Festival Skoč’ v Mostec 2022

V ljubljanskem Mostecu bo v četrtek in soboto, 2. in 4. junija, potekal tradicionalni festival Skoč’ v Mostec, ki ga ob začetku nove tekmovalne sezone prireja SSK Ilirija. V klubu z največ medaljami z letošnjih zimskih olimpijskih iger pripravljajo bogat program s tekaško preizkušnjo Rožnik trail v četrtek, 2. junija, in veliko skakalno revijo, na kateri se bo v soboto, 4. junija, pomerilo več kot dvesto smučarskih skakalk in skakalcev – od najmlajših »zmajčkov« do najboljših ilirijanskih ter slovenskih skakalcev in skakalk, z dvakratno olimpijsko prvakinjo Uršo Bogataj, prideta pa tudi člana srebrne olimpijske ekipe Lovro Kos in Cene Prevc.

Oba dni bo otrokom, ki bi želeli spoznati smučarske skoke, na voljo tudi mobilna skakalnica Mini Planica, na kateri bodo najmlajši lahko okusili čar tega lepega športa.

Prav vse starostne kategorije skakalk in skakalcev iz celotne Slovenije, od cicibanov do članov, se bodo v soboto, 4. junija, pomerile na vseh petih skakalnicah v ljubljanskem skakalnem centru v Mostecu.

Več preberite na www.sskilirija.com.