29. študentski tek na grad

Študentski tek na grad je brezplačna množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenje. Bistvo je druženje na 2,5 kilometrov dolgi poti, ki pa je večinoma speljana po cesti na Ljubljanski grad – torej navkreber.

Teka se lahko udeležite brez meritve časa – brez končne razvrstitve ali z meritvijo časa. Rok za prijavo z meritvijo časa je do ponedeljka, 23. maja, do 24. ure, brez meritve časa pa na dan teka, to je 25. maja, od 17.00 do 18.00 na Prešernovem trgu. Start bo ob 19. uri. Prijavnine ni!

Ker je tek dobrodelne narave vabimo vse udeležence, da ob prevzemu štartnih številk, oddajo vsaj en izdelek za osebno higieno (tekoče milo, šampon, ženski vložki, zobna ščetka, zobna pasta, otroške plenice) ali vsaj en prehrambni izdelek (čokolino, otroške sadne kaše, kosmiči, paštete, konzerve: mesne, zelenjavne, ribje, sadne, olje, kis, sladkor…). Oddani prehrambni izdelki morajo imeti rok uporabe vsaj en mesec. Izdelke bomo namenili družinam v stiski v Sloveniji.

Več na www.sousport.si.