“Kako zagotoviti zadostno financiranje slovenskega športa”

Franjo Bobinac, ki je eden izmed že znanih kandidatov za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez v torek, 24. maja vabi na posvet na temo financiranja športa v prihodnje.

“Vsi smo izjemno veseli, da je v obdobju po sprostitvi ukrepov za preprečitev širjenja bolezni šport ponovno zaživel v vsej svoji širni. Športni dogodki na svoje tribune vabijo mnogoštevilne obiskovalce, ki s tem izražajo svojo podporo športu ter ponovno dokazujejo, kako pomembno mesto ima šport v slovenski družbi ter v nacionalni identiteti.Dejstvo pa je, da bo potrebno v prihodnje dati bistveno večji poudarek celotni organiziranosti športa, tako na nivoju civilne sfere, kot tudi na nivoju državne ureditve športa, predvsem pa izvesti vse tiste spremembe, ki bodo športu omogočile hitrejši in bolj enakomeren razvoj, prinesle več finančnih sredstev in s tem tudi večje možnosti doseganja vrhunskih rezultatov v bodoče.

Na pobudo Rokometne zveze Slovenije in drugih panožnih športnih zvez vas v torek, 24. maja 2022 ob 17. uri vabim na dogodek »Kako zagotoviti zadostno financiranje slovenskega športa«, ki se bo odvijal v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (dvorana A), Dimičeva ulica 13, Ljubljana.

Na dogodku bodo strokovnjaki predstavili svoje poglede ter skupaj z vsemi nami odprli široko razpravo o prihodnosti slovenskega športa:

1.            Predstavitev ekonomskih učinkov športa,  dr. Maja Zalaznik

2.            Predstavitev primerov dobrih praks na področju javnega financiranja športa, Hrvaški olimpijski komite

3.            Okrogla miza na temo financiranja športa z različnimi deležniki slovenskega športa

Veselim se srečanja z vami, vaši pogledov in mnenj in vas do srečanja lepo pozdravljam.”