Planinski vestnik, april 2022

V aprilski številki Planinskega vestnika se spominjajo Nejca Zaplotnika, legende z razlogom, ki bi 15. aprila praznoval svoj 70. rojstni dan. Svoje spomine so v Vestniku med drugim delili alpinisti in Nejčevi sopotniki na njegovi poti.

Pogovarjali so se s sedemindvajsetletno Anjo Petek, naj alpinistko leta 2021, ki se je je prijel vzdevek Duracelka – zaradi njene neustavljive volje v hribih in sicer v življenju.

V sredici Z nami na pot vabijo v bosansko-hercegovske Julijce – popeljejo vas na Veliko kapo, Zeleno glavo, Lupoglav in na Cetino.

Pišejo o podelitvi priznanj za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem plezanju in turnem smučanju vsako leto podeljuje Planinska zveza Slovenije, pa o višjih cenah nočitev in oskrbe v planinskih kočah, potepajo se po Azorih, Dolomitih, po Krvavcu nad Ziljsko dolino, pišejo o nesrečah v gorah v letu 2021, o zakleti češkoslovaški odpravi v Peru leta 1970…

Prijetno branje Planinskega vestnika, ki ga naročniki najdete v svojih nabiralnikih, ostali pa v najbližji bolje založeni trgovini ali trafiki oziroma v spletni trgovini.