Planinski vestnik, marec 2022

Tema marčne številke Planinskega vestnika je Vzpon in propad Kranjske sekcije DÖAV (Deutscher und Österreichischer Alpenverein)) in presenetljivo odkritje našega urednika Dušana Škodiča o tem, da je bilo Slovensko planinsko društvo prva tri leta član DÖAV.

Pogovarjali smo se z Vido Zupan Teuš, s 75 let “mlado” turnosmučarsko navdušenko, ki pravi, da nikoli ne obupa.

Drugi intervju pa je z Oliverjem Čobcem, priznanim turističnim vodnikom in novim najemnikom Planinskega doma na Boču.

V sredici Z nami na pot vas vabimo na turnosmučarsko prečenje Julijskih Alp – popeljemo vas pod Kriško steno, na Veliko Mojstrovko, na Kanjavec in Rušnati vrh.

Pišemo o Manasluju, o komercialnih odpravah nanj ter spoznanju o tem, kateri je pravi vrh. Pišemo tudi o številnih doživetjih, med njimi na Kamniškem sedlu, pa na Ovčjaku in Velikem Ovčnjaku, Šobru, potepamo se po Peruju, tekmujemo na Ultra trailu Vipavska dolina, kjer tekmovalci premikajo lastne meje, Lidija Honzak nadaljuje s spomini, obeležujemo sto let Knafelčeve markacije in obujamo začetke organiziranega vodništva na Slovenskem.

Sledijo stalne rubrike: narava, novice iz vertikale, literatura, planinska organizacija in v spomin.

Prijetno branje Planinskega vestnika, ki ga naročniki najdete v svojih nabiralnikih, ostali pa v najbližji bolje založeni trgovini ali trafiki oziroma v spletni trgovini.