Natečaj za plakat olimpijskih iger in paralimpijskih iger Peking 2022

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez skupaj z velikim sponzorjem olimpijske reprezentance Slovenije, Europlakatom, ter v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Slovenskim paralimpijskim komitejem in Veleposlaništvom Ljudske Republike Kitajske, objavlja javni natečaj za olimpijski veleplakat (jumbo plakat).

Pri natečaju lahko sodelujejo otroci in mladostniki, ki obiskujejo redni program vzgojno-izobraževalnih zavodov (vrtci, osnovne šole, srednje šole, šolski centri, šole in zavodi s prilagojenim programom) s sedežem v Republiki Sloveniji.
 
Vsak posameznik, ki sodeluje pri natečaju, v prijavi navede vzgojno-izobraževalni zavod, ki ga obiskuje, saj zmagovalca natečaja nagradimo z “izletom oz. ekskurzijo presenečenja” za celotni razred/skupino v terminu po dogovoru z vodstvom zavoda /šole.

Predlogi  za  plakate  morajo  biti  posredovani do vključno petka, 25. februarja 2022.

Podrobnosti o natečaju preberite na www.olympic.si.

Namen akcije je promovirati šport, olimpizem, olimpijske simbole in vrednote ter seznaniti otroke in mladino o zimskih olimpijskih igrah Peking 2022 (4.-20. februar 2022) in zimskih paralimpijskih igrah Peking 2022 (4.-13. marec 2022).