Mini olimpijska Športna zima

V času Zimskih olimpijskih iger, ki se ta čas začenjajo v Pekingu, se začenja tudi nova sezona spodbujanja Ljubljančank in Ljubljančanov k rednemu gibalnemu, rekreativnemu ali športnemu udejstvovanju. Program Razgibajmo Ljubljano, ki tudi letos prinaša številne brezplačne vadbene programe, celoletne akcije in rekreativne prireditve za male in velike športnike, tradicionalno odpira Športna zima. Ta bo med 9. in 18. februarjem ponudila dejavnosti na snegu in ledu: na drsališču na Pogačarjevem trgu bodo v izbranih dneh potekale delavnice drsanja za predšolske otroke in učence ter predstavitev curlinga za odrasle, na smučarskem poligonu v Stanežičah pa delavnice teka na smučeh v klasični in prosti tehniki za odrasle in otroke.

Predviden urnik za tek na smučeh (pozor: zaradi slabih snežnih razmer v Stanežičah, delavnice prestavljamo na Bonovec v Medvodah):

od 9. do 12. ure (šolske skupine) – izvajalci od 17. do 19. ure (odrasli)
9. februar Smučarski klub Brdo Skike klub Slovenija (klasika)
10. februar Skike klub Slovenija Športnorekreativno društvo Tacen, Smučarsko društvo Krplje (drsalni)
11. februar ŠRD Tacen (klasika)
16. februar Smučarski klub Brdo Skike klub (drsalni)
17. februar Smučarsko društvo Krplje Športnorekreativno društvo Tacen, Smučarsko društvo Krplje (klasika)
18. februar Smučarsko društvo Krplje Športnorekreativno društvo Tacen (drsalni)

Prijavite se do zapolnitve mest. O uspešni prijavi vas obvestimo po e-pošti.

Cena izposoje kompleta (smuči, palice, tekaški čevlji) opreme za tek na smučeh znaša 10,00 EUR za odrasle in 5,00 EUR za otroke. Izposoja posameznega kosa opreme znaša 5,00 EUR. Vse cene so z vključenim DDV.

Za izposojo imajo na voljo 27 kompletov opreme.

Predviden program za drsanje/hokej na Pogačarjevem trgu:

Termini: 10. – 11. 2. 2022 in 16. – 18.2. 2022

Ura:  9.30 – 10.30 in 10.30 – 11.30 (uro bomo določili skupini po prejetih prijavah)Število skupin na drsališču: 2 (skupina od največ 20 otrok)

Starost: vrtec, OŠ 1.-3. razred

Strokovni kader: delavnice vodi strokovni kader drsalnega društva Stanko Bloudekter hokejskih klubov Olimpija in Slavija junior. 

Oprema: drsalke, športna oprema primerna za na drsališče. Drsalke si lahko otroci sposodijo na drsališču, cena najema je 2 eur/ otroka. Prosimo, da v prijavnici navedete število drsalk, ki jih potrebujete za posamezno število noge, da jih lahko pripravimo. 

Prijave za drsanje so zaključene, vsi termini pa zasedeni!

Konzorcij Razgibajmo Ljubljano sestavljamo Športna zveza Ljubljane, Zveza športnih društev Krim in Zveza športnih društev Slovan, programe pa sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport.