E-mentorsko izobraževanje: Zakon o prostovoljstvu

Kaj pomeni zakon za posamezno prostovoljsko organizacijo? Ali je zares potrebno imeti s prostovoljci pisne dogovore o prostovoljskem delu? Katere stroške lahko povrnemo prostovoljcem in v kakšnem znesku? Katere evidence o delu in prostovoljcih moramo voditi? Kdo je upravičen do dodatka za delovno aktivnost?

Slovenska filantropija v petek, 21. januarj, ob 10. uri vabi na triurno spletno (Zoom) delavnico, kjer bomo skozi praktične primere predstavili Zakon o prostovoljstvu in drugo zakonodajo na področju prostovoljstva. Na delavnici boste lahko preverili, ali že imate organizirano prostovoljsko delo v skladu z veljavno zakonodajo in kaj morate na tem področju še storiti.

Teme delavnice:

  • Namen in cilji Zakona o prostovoljstvu;
  • Vrednotenje prostovoljskega dela v razpisih;
  • Sklepanje dogovora o prostovoljstvu;
  • Vpisnik prostovoljskih organizacij – njegove prednosti in obveze prostovoljskih organizacij;
  • Povračila stroškov prostovoljcem in nagrada za izjemne dosežke;
  • Vodenje evidenc in vzpostavitev evidenčnega lista prostovoljstva;
  • Prostovoljsko delo in prejemniki denarnih socialnih pomoči – dodatek na delovno aktivnost.

Delavnica je namenjena mentorjem in organizatorjem prostovoljskega dela, vodstvenim delavcem. Posebej ga priporočamo organizacijam, ki bi radi uredili interne akte, organizacijam, ki vračajo stroške prostovoljskega dela, organizacijam, ki vzpostavljajo nove prostovoljske programe.

Število mest je omejeno, zato prijave preko spletnega obrazca sprejemajo do 14. januarja 2022. Najkasneje 2 dni pred izvedbo vam bomo poslali na mail vsa navodila v zvezi z izvedbo izobraževanja. Udeležba je brezplačna.

Informacije: usposabljanja@filantropija.org, 01 433 40 24.