Posvet na temo nasilja v športu

Skozi obsežno mednarodno raziskavo znotraj projekta SONKEI so ugotovili, da se nasilje v športu pojavlja nad pričakovanji pogosto, v različnih oblikah (fizično, verbalno, psihično, seksizem, homofobija, diskriminacija, …), tako na medvrstniški ravni kot tudi na relaciji trener – športnik. Ugotovili so tudi, da se o tem premalo govori, nasilje v športu ostaja tabu tema, ki se jo športni delavci ne zavedajo, oziroma o njej ne govorijo. Hkrati pa vpliva na občutek varnosti pri športni vadbi, zdrav razvoj otrok in mladih, prijetno vzdušje ter nenazadnje tudi na uspešnost športnikov. Nasilje v športu je torej tema, ki potrebuje odprt dialog in dobilo ga bo 10. decembra na posebni mednarodni konferenci v Ljubljani.

Udeležili se ga boste lahko 10. decembra v Športnemu društvu GIB Ljubljana na Drenikovi ulici 32 (ali preko spleta), namenjen pa je strokovnim delavcem v športu v okviru projekta »SONKEI – Respect in Sport, Respect in Life«, ki ga sofinancira program Evropske unije Erasmus+. Udeležba na dogodku je brezplačna, potekal bo v angleščini. Omogočili bodo tudi prenos v živo.

Program in povezava do prijavnice preberite na stayhappening.com, število mest je omejeno, več o več o projektu pa preberite na gib-sport.com ali sledite FB strani @Sonkei, Respect in Sport, Respect in Life.