Sporočite rezultate za Športnika Ljubljane

Športna zveza Ljubljane v sodelovanju z Mestno občino Ljubljane v decembru 2021 organizira slavnostno prireditev »Športnik Ljubljane 2021», na kateri bomo podelili priznanja najboljšim ljubljanskim športnicam in športnikom.

.

.

.

Na podlagi pravilnika o podeljevanju priznanj ŠZL, se za leto 2021 podeljujejo priznanja na področju vrhunskega športa za naslednje kategorije:

  • posameznim športnikom in športnicam (mladinci, člani) za vrhunske dosežke,
  • najboljši športnici in športniku Ljubljane,
  • najboljšim ekipam.

Za vrhunske dosežke se smatrajo visoke uvrstitve na Olimpijskih igrah (OI), svetovnih prvenstvih (SP), evropskih prvenstvih (EP), sredozemskih igrah (SI) v članski in absolutni mladinski kategoriji.

1. Priznanja ŠZL se podeljujejo za vrhunske dosežke športnic in športnikov – članom ljubljanskih športnih klubov, ki so v letu 2021 dosegli:

  • uvrstitev do 10. mesta na OI,
  • uvrstitev do 8. mesta na SP v olimpijskih športnih panogah
  • za osvojitev ene od medalj na SP, EP in SI

Pri plesu se upoštevajo navedeni rezultati v standardnih in latinskoameriških plesih. V akrobatskem rocknrollu in modernih tekmovalnih plesih (break dance, disko, electric boogie, hip hop, step in šov) se upoštevajo rezultati svetovnih prvenstev. Drugi moderni tekmovalni plesi, formacije, male skupine, produkcije in druge oblike skupinskih nastopov niso upravičene do priznanj.

2. Pri športnikih invalidih se upoštevajo navedeni rezultati na OI, uradnih SP in EP športnikov invalidov.

3. Priznanja prejmejo tudi ekipe v kolektivnih športnih panogah za osvojitev 1. – 3. mesta na uradnem klubskem tekmovanju.

4. Pravico do priznanja imajo tudi trenerji športnikov, ki so najbolj zaslužni za dosežke športnikov oz. ekip.

Če posamezni športnik doseže več navedenih dosežkov, prejme priznanje samo za najvišji dosežek.

Uvrstitve ljubljanskih športnikov in športnic spremljamo skozi celo koledarsko leto, kljub temu pa vas na podlagi navedenih izhodišč oziroma kriterijev naprošamo, da nam najkasneje do PETKA, 19. novembra 2021 na obrazcu posredujete vaše predloge za zgoraj omenjene kategorije na naslov Športna zveza Ljubljane, Vodovodna cesta 25,  1000 Ljubljana ali na elektronski naslov info@szlj.si.

Športna zveza Ljubljane bo podatke skrbno varovala in uporabljala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (GDPR,ZVOP-1,ZVOP-2,  oziroma vsakokratne veljavne nacionalne zakonodaje) samo v namene podeljevanja priznanj za leto 2021!

Obrazec – Predlog za priznanje 2021_športniki in športnice

Obrazec – Predlog za priznanje 2021_ekipe