Krog zdravja 2021

Vabljeni na 10. Krog zdravja v organizaciji projekta Misli na srce, ki bo potekal v četrtek, 7. oktobra na Prešernovem trgu. Člani projekta na stojnicah za mimoidoče merijo krvni sladkor, holesterol in tlak ter določamo krvne skupine. V sodelovanju s projektom Zdrave arterije pa bodo merili tudi gleženjski indeks, s katerim zaznamo znake zamašenosti arterij, ki vodi v periferno okluzivno arterijsko bolezen.

Cilj Kroga je ozaveščanje o srčno-žilnih boleznih ter preventivnih ukrepih za njihovo preprečevanje. Obiskovalci boste imeli na stojnicah tudi možnost interpretacije svojih rezultatov s strani mladih zdravnikov ter svetovanja o zdravem načinu življenja.

Na dogodku bosta z nami sodelovala tudi projekta Virus (informirajo javnost o spolno prenosljivih boleznih) Za življenje (bo predstavljal temeljne postopke oživljanja in uporabo avtomatskega eksternega defibrilatorja – AED).

Dogodek bo potekal v skladu s priporočili NIJZ; nošenje maske in upoštevanje 1,5 m razdalje bo obvezno za vse udeležence dogodka! Prav tako bodo na vsaki stojnici dostopna razkužila, redarji pa bodo skrbeli za enosmeren pretok udeležencev in upoštevanje priporočil. Za udeležbo na dogodku je potrebnen tudi opravljen pogoj PCT.