Novo testiranje na Covid-19 bo v petek, 10. septembra

Hitra testiranja so za strokovne delavce v športu še naprej brezplačna in za zdaj še veljajo 7 dni, pogoj pa je dokazovanje statusa s potrdilom o vpisu v razvid športnih delavcev na MIŠZ ali izpolnjenim posebnim obrazcem (izjava društva ali izjava samozaposlenih); za športnike in drugo organizacijsko osebje so testiranja plačljiva, testi pa veljajo 48 ur.

V petek, 10. septembra bomo testiranje pripravili za oboje, kot doslej pa bo potekalo pred Športnim centrom Triglav, Vodovodna cesta 25, z začetkom predvidoma ob 10. uri, ura zaključka pa je odvisna od števila prijav.

Prijave zbiramo najkasneje do srede, 8. septembra, do 12. ure, ko bomo začeli pripravljati urnik izvedbe testiranja, za vsako prijavljeno društvo posebej. Že zdaj prosimo, da se držite urnika in da na testiranje pridete v okviru društvenega mehurčka. Pozor: izpolnjujte ločene prijavnice, posebej za strokovne delavce in posebej za športnike.

V prijavnico vpišite: ime in priimek testiranca, njegov datum rojstva ter jo pošljite (izključno) po e-pošti info@szlj.si.

Upoštevali bomo le prijavnice, ki bodo vsebovale zahtevane podatke in bodo k nam prispele v prijavnem roku. Tako lahko zagotovimo kakovost izvedbe testiranja ter red, ki je pomemben tudi zaradi izogibanja morebitnega širjenja virusa.

Testiranci naj imajo OBVEZNO s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja. Kdor bo želel, bo brezplačno pisno potrdilo o rezultatu testiranja prejel pisno v 15 minutah in še isti dan tudi po SMS-u, lahko pa se odločite le za SMS obvestilo.

Testiranje, ki ga Športna zveza Ljubljane pripravlja v sodelovanju z uradno certificirano Ambulanto Košir, je v razpisanih terminih brezplačno za strokovne delavce v športu, ki delujejo v organizacijah, članih Športne zveze Ljubljane (če še niste, se včlanite v pomočjo spletnega obrazca; članarina znaša 60 evrov, zanjo pa prejmete še vrsto drugih ugodnosti).

Plačniki testov bodo posamezni klubi oziroma društva, katerih člani so testirani športniki. Ambulanta Košir bo beležila evidenco za posamezne klube in jim vsak konec meseca izstavila račun.

Cena je 10€ na test (rezultat preko SMSja, EU potrdilo dostopno v eZvem-u ali po naročilu na potrdila.kosir@gmail.com (običajno v roku 24h)) in vključuje tudi takojšnje ambulantno (papirnato) potrdilo na lokaciji (če ga želite).

Svetujemo vam, da pri vaši panožni zvezi preverite, kdo od vaših športnikov je upravičen do povračila sredstev.

Ambulanta Košir v posebnih terminih izvaja plačljive hitre in PCR teste, o čemer več preberite v novici o samoplačniških testih.