Kam na poletne športne počitnice v Ljubljani

Do poletja ni več daleč, klubi, društva in športni zavodi pa že najavljajo svojo ponudbo počitniških programov. Objavili smo že nabor programov, ki jih s pomočjo javnega razpisa sofinancira Mestna občina Ljubljana, tule pa bomo zbirali in objavljali še povabila na ostale počitniške programe, ki nam jih boste sporočili.

Počitniško športno varstvo s Kineziologi na kvadrat

Na Viču organizirajo razgibane športno-jezikovne počitnice v terminu od 23. do 27. avgusta. Dan bodo otroci začeli z učenjem ANGLEŠČINE pod vodstvom učiteljev Jezikovnega mesta, popoldne pa bodo preživeli ŠPORTNO pod vodstvom ekipe Kineziologov na kvadrat (mini tečaj sabljanja, igranje dvoranskega hokeja, namiznega tenisa, vodne igre na prostem, lov na zaklad/escape room v telovadnici…). Lahko se odločite samo za dopoldanski ali popoldanski del. Informacije: www.kineziologinakvadrat.com

Ribino poletje za za otroke in odrasle

Športno društvo Riba vabi na plavalno poletje na kopališču Kodeljevo in bazenu Ilirija. Programi, ki jih pripravljajo (v vseh so zaenkrat še prosta mesta):

Informacije: 031 742 782, www.riba-drustvo.si.

Poletno paraplavanje s ŠD Invalid

Športno društvo Invalid Ljubljana organizira poletno plavanje. Otroci in mladostniki bodo v prijetnem vzdušju nadgradili svoje plavalno znanje. Učenje vsebuje elemente igre, uporabo plavalnih pripomočkov in različnih metod učenja. Za vsako stopnjo razvojne specifike in glede na potrebe ter zmožnosti posameznika vsako vajo posebej prilagodimo. Otroke s težjo obliko gibalne oviranosti z namenom ne ustvarjanja in povečanja morebitnih kontraktur ne učimo ˝pravilne˝ plavalne tehnike, temveč jim vaje prilagodimo tako, da jim omogočimo samostojno premikanje v vodi.

KDAJ? Termin 1: 28.6.-2.7.2021; Termin 2: 5.7.-9.7.2021; Več pa v prijavnici.

Plavalni tečaji s Športom Ljubljana

Zavod Šport Ljubljana na Kodeljevem in Koleziji tradicionalno pripravlja začetne in nadaljevalne tečaje plavanja, kjer se otroci naučijo oziroma izpopolnjujejo elementarne tehnik plavanja, igrajo s plavajočimi didaktičnimi pripomočki… Terminov je več:

Poletni KK Pip jahalni tabor

V Konjeniškem klubu PIP tudi letos organizirajo poletne počitniške tabore za otroke, stare od 5 do 14 let. Lokacija: Ranč Pip, Pot k savi 20. Postanite pravi jahač, oskrbnik konj in vseh živali v njihovem mini ZOOj-ju. Jahajte dvakrat na dan, namočite se s konji v reki Savi in pripravite kosilo za celo čredo, zapeljite se s poni vozom, pomerite se v agilitiju in glasbenih stolih na konju… Prosta mesta preverite po telefonu 051 453 568.