Pozor: odslej testiranja na Covid-19 izvajamo le ob petkih!

V poletnih mesecih ukinjamo ponedeljkova hitra testiranja na Covid-19 za strokovne delavce v športu in jih prestavljamo na petek. Petki bodo do preklica torej namenjeni vsem: strokovnim delavcem v športu (predvidoma jutranji in dopoldanski termini) ter športnikom (do konca šolskega leta v času zgodnjega popoldneva, kasneje že dopoldne).

V petek, 11. junija bo testiranje potekalo pred Športnim centrom Triglav, Vodovodna cesta 25, z začetkom predvidoma ob 8. uri (odvisno od števila prijavljenih strokovnih delavcev) in zaključkom okoli 14. ure (odvisno od števila prijavljenih športnikov).

Prijave zbiramo najkasneje do srede, 9. junija, do 12. ure, ko bomo začeli pripravljati urnik izvedbe testiranja, za vsako prijavljeno društvo posebej. Že zdaj prosimo, da se držite urnika in da na testiranje pridete v okviru društvenega mehurčka. Zaradi pričakovanega večjega števila prijav, zamudnikov žal ne bomo mogli upoštevati.

V prijavnico vpišite: ime in priimek testiranca, njegov datum rojstva, številko njegove kartice zdravstvenega zavarovanja in številko njegovega mobilnega telefona ter jo pošljite (izključno) po e-pošti info@szlj.si.

Upoštevali bomo le prijavnice, ki bodo vsebovale zahtevane podatke in bodo k nam prispele v prijavnem roku. Tako lahko zagotovimo kakovost izvedbe testiranja ter red, ki je pomemben tudi zaradi izogibanja morebitnega širjenja virusa.

Testiranci naj imajo OBVEZNO s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja. Kdor bo želel, bo pisno potrdilo o rezultatu testiranja prejel pisno v 15 minutah in še isti dan tudi po SMS-u, lahko pa se odločite le za SMS obvestilo.

Testiranje, ki ga Športna zveza Ljubljane pripravlja v sodelovanju z uradno certificirano Ambulanto Košir, je v razpisanih terminih brezplačno za strokovne delavce v športu in športnike, ki delujejo ali tekmujejo v organizacijah, članih Športne zveze Ljubljane (če še niste, se včlanite v pomočjo spletnega obrazca; članarina znaša 60 evrov, zanjo pa prejmete še vrsto drugih ugodnosti).

Ambulanta Košir v posebnih terminih izvaja plačljive hitre in PCR teste, o čemer več preberite v novici o samoplačniških testih.